Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alvin és Lomposka

2008.08.12

 

          Az úgy volt kérem szépen, hogy egy langyos őszi délutánon felkerekedtünk és népes családommal elindultunk Monorra a kisállat vásárra... a szép kezdet után a folytatást már selyteni is lehet, üres kézzel mi aztán haza nem jövünk, így hát mivel nagyon olcsó volt, vennem kellett egy csíkos mókust. Kép

          Elég vicces szituáció alakult ki ugyanis az eladó befogott egy mókust ami aranyos volt ugyan és már a mi ketrecünkben, ámde hiányzott egy lába anygalomnak, nohát olcsó vagy nem , azért ragaszkodjunk a formaságokhoz, egy mókusnak 4 lába legyen, vagy mi. Nem túl nagy lelkesedéssel -káromkodva, h mi lesz ha közben lelép a másik- ámde sikerült kicseréltetni a mókuskát. Anyám legnagyobb elkeseredésére még a hazautat is túlélte, nem volt mit tenni, ő lett Lomposka. Lompi ezekután megjárta velem Pécset párszor oda-vissza, majd karácsonykor hazaköltözött végleg újdonsült helyére, amiből kipaterolódtak  a papgájok ideiglenesen.

Kép           Szépen eltellt a félév, Lopmoska átaludta a telet kisebb, nagyobb megszakításokkal, ideje volt már felpörgetni kicsit, ígyhát a tavaszi vásáron ugyan már kevésbé olcsón ámde sikerült szert tenni egy hímnemű egyedre is. Persze ez sem volt szimpla eset, az egész vásárt végigjártuk mire akadt egy mókus, mert persze egyszer van az embernek pénze másikra akkor meg aztán találjon is egyet. Végre elénk vetette magát egy kalitka, amiben látszólag egy mókus csücsült, később kiderült, hogy a többiek jól leálcázták magukat a biztonságuk érdekében a forgács alatt, mert az az egy mint  a megveszekedett úgy rohangált. Kérdezte a fickó, hogy másik -nyugodtabb- is jó lesz-e, mondtam, hogy természetesen, de mikor felbukkant egy rövidfarkú példény, helyesbítettem, hogy mindegy melyik, csak jó nagy farka legyen. Ami persze férfi társaságban túlontúl magas labda volt, hogy le ne üsség, és már jött is a kontra, hogy tipikus női hozzáállás...node kérdem én, mitől mókus, ha nem a lompos farkától, ha farkatlan állatot szeretnék, akkor hörcsögöt vennék, vagy nem?!

          Végül sikerült egy ép mókus kihalászni, és hazavinni épségben, az előhíresztelésekkel ellentétben jól megértették egymást Lompival, nem akartak kárt tenni a másikban. Az új jövevény lett Alvin -mily meglepő névválasztás-.

          Talán túlontúl is jól megértették egymást, ugyanis amikor apám felmérette a bádogosokkal a kalitkát, hogy mennyit kóstálna rá egy tető, azok olyan jól megszakértették a dolgot, hogy szétcsúsztatták az illseztéseknél, és a két mókus hipp-hopp már le is koccolt. Öröm volt nézni egyik reggel a a szobám előtt elslisszoló kis szőmókot...persze azóta egyiket sem láttam, boldogan élnek, ha meg nem haltak...szabadon... happy end